26 d’oct. 2010

Aurrera!!! Gora Bilbao Night Marathon

Espectacular l'ambient de Bilbao, en el que pot ser d'aquí a un temps una marató molt recomanable, de fet ja ho és. La ciutat i l'organització volcada, desde l'inici unes bengales gegants i música motivadora, per possar-te les piles mentres recorriem el primer centenar de metres i s'iniciava un castells de focs d'artifici, les cames anaven soles.

Anava a la marató sense pressió, nosé que em passa que ara ja ho faig tot sense pressió, no havia entrenat per baixar la meva marca, així que la idea era seguir la llebre de 3h 15, però tant el sopar com el dinar anterior van ser força abundants i no en hidrats exactament, je,je,je a base de pintxos i cervesseta...

Durant l'escalfament em sentia amb l'estomac bastant ple i les cames no rutllaven del tot alhora, així que vaig decidir que aniria de menys a mes i sortiria amb compte lleugerament per davant de la llebre de 3h30.



Passats un parell de Km´s vaig veure la llebre a uns cent metres (jo pensava que era la de 3h15) així que en vaig quedar en un grupet de 6, miro el Garmin i no anava molt alhora o això creia, perquè marcava 4:12 el km, en això que un del grup diu: Coño la liebre va muy por debajo del ritmo. Osti tu, sense adonar-me compte era el Km 4 i estava a 100m de la llebre de 3h tot això creuant la Gran Via amb un ambient molt bó i on la gent xalava i et duia literalment.


Així que vaig cambiar d'estrategia, seguir la llebre de 3h fins que el cos aguanti i després ja patirem, que d'això també se n'ha d'apendre.
Potser van ser els millors Km´s desde que em dedico a correr per aquests mon de Deu, els Km passaven i passaven a un ritme de 4:09 (en teoria hauria de ser 4:17) sabia que en passaria factura, però era igual em sentia poderós, àgil, ràpid. La sensació de correr en un grupet a aquesta velocitat mentrés sents els ànims, Aurrera !!!! Aurrera !! Aupa, Aupa !! fins i tot ens vam permetre el luxe de fer relleus i anar tirant del grup en parelles de dos. Cap el Km 12-13 poc abans del gir ens creuem amb un grupet que va a 2h45 aprox. i sento Oscar !!!! Coi el Pevo, allà estava a tot trap i amb forçes per fotre un fort crit (Pablo Pevida, carinyosament Pevo va acabar en 2h51) Tornem a passar per Guggenheim, la mitja la passem a 1:27, (marca personal), anava molt bé, però sabia que tard o d'hora vindria la debacle, però que me quiten lo bailao,jo ja he fet marca en mitja i m'ho estava passant teta.

Tornavem a encarar la Gran Via, i seguiem a un ritme clarament per sota de les 3h, començava a notar-m'ho, faig calculs mentals i decideixo a partir del 25 baixar el ritme a 4:30 per arribar als 30kms al ritme de 3h, perquè la llebre feia la seva guerra particular contra el crono. 30km en 2:08 i a partir d'aquí a patir i en efecte, la caiguda física va ser estelar, no va apareixer cap muro, simplement la carrera havia anat molt per sobre de les meves possibilitats i ara ho anava a pagar car, només m'havia d'arrosegar fins el km 42 perquè ja em sentia prou bé del que havia fet en els primers 30. al final 3h28.
No es el meu millor temps, però si la meva millor mitja i no solament per la marca sinó per la sensació i plaer al correr.
1a mitja 1:27
2a mitja 2:01


Conclusions:
Una marató es de menys a més i no al revés, je,je,je ...
Molt bona marató per fer e integrar dins d'un cap de setmana gastronómic.


21 d’oct. 2010

a 2 dies de Bilbao


Ja estem abocats a la marató de Bilbao, en principi al ser nocturna i amb aquestes baixades de temperatura sembla que pasarem una mica de fred, i el temps sembla que estarà entre enubolat i plujós, ja tindria gràcia que de les 4 maratons que he fet dues han sigut sota la pluja, ja no vindrà d'aquí doncs...
La idea es fer-la amb tranquilitat, ja que l'objectiu maratonià ja va ser acomplert amb Berlin, de fet aquest dies previs, estic més pendent d'on anar a fer pinxos que d'on estant situats els avituallaments.


La suma de sesions de qualitat amb els Runnersworld (sèries el dimecres i sessions de força i tècnica dissabte) junt amb els meus entrenos i/o tirada llarga, han fet que tingui lleugeres molesties al bessó i genoll dret, per sort la bici la tinc una mica apartada, però només fins a mitjans de Novembre i la natació, bé en la seva línea, ja em començat a fotre-li canya a les Picornell.

D'aquí a dues setmanes m'hen vaig a New York, només com a turista, però casualitats de la vida, coincideix amb la marató, així que a poc que pogui em colaré a viure l'ambient desde dins, encara que només siguin uns Km´s

2 d’oct. 2010

Berlin 3h 13' 07''


Ja hi hem tornat, marató la de Berlin, d'aquelles que s'han de fer un cop a la vida, l'ambient que es respira tant el dia de la cursa com l'anterior encara que estigues plovent els dos dies, era de festa major, acompanyat per la gent de Runnersworld i Sportravel.
Ja el dissabte a la tarda amb la mini marató pels mes menuts (deu n'hi do la de nens que hi havia apuntats, no paraven de passar de totes les edats) i la marató de patins en linea, aquest si que tenen merit, fer els 42 km en poc més d'una hora plovisquejant i amb tots els carrers molls, donant una mitja de velocitat que molts ja la voldríem quan anem en bici.



El dia D, després d'un esmorzar força adient pel dia (no com el dissabte, en que alguns ens vam llençar a la fritanga) ens van dirigir caminant cap a la sortida, xino-xano plovent tota l'estona. En principi pensava que seria mes engorrós, però la veritat es que em vaig acostumar força bé i quan vas en carrera tant et fot.

Van anar passant els Km's disfrutant de l'ambient al ritme pactat 4:30, sense adonar-me compte ja hi era a la mitja marató (1h35' curiosament era marca en aquesta distància per a mi, coses de no preparar cap mitja a consciència desde fa molt de temps). A partir del km26 vaig decidir augmentar progressivament el ritme i ho vaig aconseguir fins a tenir a tocar la llebre de 3h10, però vaig començar a notar el quàdriceps i bessó dret que començàvem a avisar-me que potser era molt exigent tenint en compte els pocs entrenos específics per la distància maratoniana, així que vaig optar a un ritme molt més còmode en els últims 10 km per arribar en 3h 13' 07'' a només 5 seg, de Joan Boada, sort que van sortir en calaixos diferents sinó l'esprintada que foto passant la porta de Brandenburg hagués sigut massa.

Catering
1/2 barreta de Victory Endurance Bar en el km 11
1/2 l'altre meitat de la barreta al km 19
1 Power Bar gel al Km 32, al 36 i al 40 aprox.
Aigua i Isotónic de l'organització alternativament.




Per completar la setmana, que en teoria hauria de ser de relax, vam sortir el dimecres per estrenar la temporada d'entrenos a la pista d'atletisme de la Mar Bella, allà si que en Marc ens farà suar la samarreta amb les sèries.
En principi, només sortia a estirar cames, però ja se sap, van caure unes sèries 4x800 1x400 1x200 a tope !!!! total 13km
I ahir dissabte, cremant cames amb un entreno de pendents per posar fortes les cames, sort que encara no he tocat la bici, que sinó...
Avui per completar la setmana i acabar amb les vacances un bateig de busseig a Tossa de Mar.